CiviBank

Sparen bij CiviBank uit Italië

2,45
%
p.j.
8 jaar | EUR
  • Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk

CiviBank biedt bijzonder aantrekkelijke rentes tot wel 3,36% p.j. Groot voordeel is dat je CiviBank termijndeposito’s te allen tijde zonder opgaaf van reden vóór de vervaldatum kunt beëindigen – in dit geval krijg je je originele inlegbedrag terug zonder rente.
Met andere woorden: laat je het termijndeposito voor de gehele looptijd staan, verdien je de afgesproken rente. Heb je het geld toch eerder nodig, dan annuleer je het termijndeposito eenvoudig binnen je Raisin Online Banking omgeving en wordt je inleg zonder rente teruggestort.

Bij CiviBank open en beheer je je spaarproduct(en) 100% online. Er geldt geen bronbelasting op spaarrente uit Italië – wel zo eenvoudig!

Alle spaarproducten van CiviBank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
1,50 % p.j.
Spaarrekening EUR
0,00 % p.j.
3 maanden EUR
3,35 % p.j.
6 maanden EUR
3,36 % p.j.
9 maanden EUR
3,21 % p.j.
1 jaar EUR
3,00 % p.j.
1,5 jaar EUR
2,80 % p.j.
2 jaar EUR
2,60 % p.j.
3 jaar EUR
2,50 % p.j.
4 jaar EUR
2,45 % p.j.
5 jaar EUR
2,45 % p.j.
7 jaar EUR
2,45 % p.j.
8 jaar EUR
2,50 % p.j.
10 jaar EUR

Over CiviBank

De in 1886 opgerichte CiviBank (bankvergunning voluit: Banca di Cividale S.p.A.), met hoofdkantoor in het als UNESCO-werelderfgoed erkende Cividale del Friuli, is een onafhankelijke coöperatieve bank. In het noordoosten van Italië, waar de bank 64 kantoren heeft op een totaal van 100.000 klanten, is CiviBank een huishoudnaam.

De spaargelden van klanten worden gebruikt om leningen te verstrekken aan particulieren en bedrijven, waarmee de consumptie en investeringen worden gestimuleerd zodat een positieve cyclus wordt gecreëerd voor de gehele lokale gemeenschap. De bank richt zich daarnaast op de duurzame ontwikkeling en bevordering van milieuprojecten in de regio.

Bij Civi kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
2,26 % p.j.
Nominaal rentetarief
2,45 % p.j.
Looptijd/Product
8 jaar
Beschikbaarheid
Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk
Rente bij vroegtijdige beëindiging
0,00% p.j.
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
De rente wordt bij automatische verlenging van het deposito mee ingelegd op het nieuwe deposito tenzij je deze functie uiterlijk 5 dagen voor de vervaldatum uitschakelt.
Bronbelasting
Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 23, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi, FITD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.