Alisa Bank

Sparen bij Alisa Bank uit Finland

3,15
%
p.j.
Spaarrekening | EUR

Internet spaarrekening

✓ Internet spaarrekening vanaf € 1 met 3,15% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

De spaarrekening van Alisa Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,15 % p.j.
Spaarrekening EUR

Over Alisa Bank

Alisa Bank is een digitale bank die zowel particuliere als zakelijke klanten helpt om hun dagelijkse financiën op een eenvoudige en flexibele manier te beheren. De bank biedt uitgebreide bankdiensten aan particulieren en aan kleine en middelgrote bedrijven, en is beursgenoteerd aan de Nasdaq Helsinki. De visie van de bank is om een zo soepel mogelijke aanvulling op het dagelijks leven van haar klanten te zijn. Vooralsnog is Alisa met name actief op de Finse markt, maar zal − gesteund op haar bewezen infrastructuur en knowhow − de komende jaren haar internationale voetstap verder vergroten.

Details

Effectief rentetarief
3,19 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,15 % p.j.
Beschikbaarheid
Je kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkering
Elk kwartaal
Rentewijziging
Het rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
De rente wordt elk kwartaal op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente).
Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Finland heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Finland is een parlementaire republiek die sinds 1995 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 1999 deel uitmaakt van de eurozone. Het land dat met o.a. Zweden, Noorwegen en Denemarken Scandinavië vormt, heeft ruim 5,6 miljoen inwoners in een gebied dat bijna net zo groot is als Duitsland.

Tegenwoordig is Finland een van de meest welvarende landen van de Europese Unie. Tot de belangrijkste sectoren van de Finse economie behoren de industrie en dienstverlening. Daarnaast heeft het land een levendig ecosysteem voor startende ondernemingen. Nederland en Finland kennen een lange handelsgeschiedenis, en er wordt dan ook voor miljarden euro’s gehandeld tussen de landen. In 2022 steeg onze export naar Finland naar ruim € 6 miljard (bron: RVO).

S&P Kredietstatus land: AA+ (Datum oktober 10, 2014)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Finse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Finland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is de Finse Financial Stability Authority. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.rvv.fi/en/):

Depositogarantiestelsel Finland (Talletussuojarahasto)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie (Finse) Financial Stability Authority
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.