0,20
%
p.j.
3 jaar | EUR
  • Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk

Alle deposito's van Alior Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,10 % p.j.
6 maanden EUR
0,10 % p.j.
1 jaar EUR
0,20 % p.j.
2 jaar EUR
0,20 % p.j.
3 jaar EUR

Over Alior Bank

Alior Bank S.A. (“Alior Bank“) is een van de grootste Poolse retailbanken met het hoofdkantoor in Warschau. Sinds de oprichting in 2008 is het aantal klanten gestegen tot circa 4,2 miljoen. Met ruim 8.000 medewerkers en een uitgebreid kantorennetwerk van 221 vestigingen en 643 partnerkantoren wordt Alior Bank beschouwd als een van de meest innovatieve en snelst groeiende financiële instellingen in Polen. Talrijke prijzen zijn een bewijs van het succes van Alior, waaronder de 1e plaats in de Newsweek’s Friendly Bank categorieën “Traditioneel Bankieren” en “Online Bankieren”, alsmede de uitreiking van “De Beste Bank van Polen 2018” door Global Finance magazine.

In december 2012 schreef Alior Bank geschiedenis met de grootste beursintroductie van een particuliere onderneming ooit op de beurs van Warschau. Sinds maart 2014 is de bank opgenomen in de WIG20-index. De WIG20-index wordt berekend op basis van de waarde van een portefeuille met aandelen in 20 grote en meest liquide ondernemingen die verhandeld worden op de beurs van Warschau (Warsaw Stock Exchange, WSE).

Details

Effectief rentetarief
0,20 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,20 % p.j.
Looptijd/Product
3 jaar
Beschikbaarheid
Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk
Rente bij vroegtijdige beëindiging
0,00% p.j.
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Polen heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 5%. Hiertoe overleg je eenmalig een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst. De resterende 5% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (Box 3), waardoor je per saldo geen belasting betaalt over spaarrente uit Polen. Lees meer in het Productinformatieblad.

Veiligheid en depositogarantie

De Republiek Polen ligt in Midden-Europa en is sinds 2004 lid van de Europese Unie. De nationale munteenheid is de Poolse złoty (PLN). Polen behoort consequent tot de top van de landen op het gebied van bruto nationaal product en koopkracht in de Europese Unie, evenals van de Human Development Index. De staatsschuld in verhouding tot het bnp behoort met 50,6% tot de laagste in de Europese Unie en is bijvoorbeeld een stuk lager dan die van Nederland (56,6%) of Duitsland (63,9%). De aan de gang zijnde privatisering, buitenlandse investeringen en belangrijke hervormingen hebben de Poolse kapitaalmarkt fundamenteel hervormd en hebben bijgedragen aan de totstandkoming van een modern bankwezen.

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s gegarandeerd door het Poolse wettelijke depositogarantiestelsel Bankowy Fundusz Gwarancyjny (BFG) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Polen of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.bfg.pl/en/):

Depositogarantiestelsel Polen (Bankowy Fundusz Gwarancyjny)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Poolse złoty (PLN)
Uitvoerende instantie De curator of een entiteit die door het BFG is gecontracteerd
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 350.000 klanten en meer dan € 35,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 104 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.