Alior Bank

Sparen bij Alior Bank uit Polen

0,20
%
p.j.
2 jaar | EUR
  • Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 0,20% p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 3 jaar

Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Polen). Lees over vermindering onder ‘Details’

Alle deposito's van Alior Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,10 % p.j.
6 maanden EUR
0,10 % p.j.
1 jaar EUR
0,20 % p.j.
2 jaar EUR
0,20 % p.j.
3 jaar EUR

Over Alior Bank

Alior Bank S.A. (“Alior Bank“) is een van de grootste Poolse retailbanken met het hoofdkantoor in Warschau. Sinds de oprichting in 2008 is het aantal klanten gestegen tot circa 4,2 miljoen. Met ruim 8.000 medewerkers en een uitgebreid kantorennetwerk van 221 vestigingen en 643 partnerkantoren wordt Alior Bank beschouwd als een van de meest innovatieve en snelst groeiende financiële instellingen in Polen. Talrijke prijzen zijn een bewijs van het succes van Alior, waaronder de 1e plaats in de Newsweek’s Friendly Bank categorieën “Traditioneel Bankieren” en “Online Bankieren”, alsmede de uitreiking van “De Beste Bank van Polen 2018” door Global Finance magazine.

In december 2012 schreef Alior Bank geschiedenis met de grootste beursintroductie van een particuliere onderneming ooit op de beurs van Warschau. Sinds maart 2014 is de bank opgenomen in de WIG20-index. De WIG20-index wordt berekend op basis van de waarde van een portefeuille met aandelen in 20 grote en meest liquide ondernemingen die verhandeld worden op de beurs van Warschau (Warsaw Stock Exchange, WSE).

Details

Effectief rentetarief
0,20 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,20 % p.j.
Looptijd/Product
2 jaar
Beschikbaarheid
Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk
Rente bij vroegtijdige beëindiging
0,00% p.j.
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Polen heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 20%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 5%. Hiertoe overleg je eenmalig een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst. De resterende 5% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (Box 3), waardoor je per saldo geen belasting betaalt over spaarrente uit Polen. Lees meer in het Productinformatieblad.

Veiligheid en depositogarantie

De Republiek Polen ligt in Midden-Europa en is sinds 2004 lid van de Europese Unie. De nationale munteenheid is de Poolse złoty (PLN). Polen behoort consequent tot de top van de landen op het gebied van bruto nationaal product en koopkracht in de Europese Unie, evenals van de Human Development Index. De staatsschuld in verhouding tot het bnp behoort met 50,6% tot de laagste in de Europese Unie en is bijvoorbeeld een stuk lager dan die van Nederland (56,6%) of Duitsland (63,9%). De aan de gang zijnde privatisering, buitenlandse investeringen en belangrijke hervormingen hebben de Poolse kapitaalmarkt fundamenteel hervormd en hebben bijgedragen aan de totstandkoming van een modern bankwezen.

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s gegarandeerd door het Poolse wettelijke depositogarantiestelsel Bankowy Fundusz Gwarancyjny (BFG) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Polen of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.bfg.pl/en/):

Depositogarantiestelsel Polen (Bankowy Fundusz Gwarancyjny)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Poolse złoty (PLN)
Uitvoerende instantie De curator of een entiteit die door het BFG is gecontracteerd
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.