A&G Banco

Sparen bij A&G Banco uit Spanje

3,20
%
p.j.
2 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j.

Keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 2 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Spanje). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van A&G Banco

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,20 % p.j.
3 maanden EUR
3,40 % p.j.
6 maanden EUR
3,60 % p.j.
1 jaar EUR
3,20 % p.j.
2 jaar EUR

Over A&G Banco

A&G Banco werd opgericht in 2014 met als doel klanten concurrerende en hoogwaardige bankdiensten aan te bieden. Als onderdeel van de A&G Group, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1987, heeft de bank naast het hoofdkantoor in Madrid 10 vestigingen elders in Spanje en een vermogensbeheermaatschappij in Luxemburg. Met haar dagelijkse activiteiten richt A&G Banco zich wereldwijd op exclusieve advies- en beheerdiensten voor (zeer) vermogende particulieren.

Details

Effectief rentetarief
3,15 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,20 % p.j.
Looptijd/Product
2 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Spanje heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je voor de opening van je termijndeposito een duidelijk leesbare PDF/scan/foto van de ondertekende ‘Declaración de Residencia Fiscal’ (Spaanse zelf-verklaring van fiscale woonplaats, lengte: 1 pagina). Dit formulier wordt met instructie bij de aanvraag van je termijndeposito vooringevuld ter beschikking gesteld in je Raisin Online Banking omgeving. N.B.: de zelf-verklaring dient slechts per klant te worden verstrekt – het is niet noodzakelijk om deze voor ieder termijndeposito afzonderlijk te overleggen. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Het Koninkrijk Spanje ligt in het zuidwesten van Europa op het Iberisch schiereiland en grenst aan Frankrijk, Portugal, Andorra en Marokko. Het land is sinds 1986 lid van de Europese Unie en voerde net als Nederland in 2002 de euro in als betaalmiddel. Omdat Spanje de op één na populairste vakantiebestemming ter wereld is, vertegenwoordigt het toerisme het grootste deel van de economische macht van Spanje. Daarna volgen de industriële sector en de landbouwsector. Spanje behoort tot de 10 belangrijkste handelspartners van Nederland en wordt beschouwd als een van de snelst en duurzaamst groeiende (grote) economieën binnen de Europese Unie.

S&P Kredietstatus land: A (Datum maart 18, 2022)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Spaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Spanje of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo de Garantía de Depósitos de Entidades de Crédito. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fgd.es):

Depositogarantiestelsel Spanje (Fondo de Garantía de Depósitos de Entidades de Crédito, FGD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.