Berekening: zo hoog is de hypotheek voor een Bridgertonvilla

Publicatiedatum: 25 maart 2022

Home > Raisin Insights > Bridgerton

Afbeelding: Netflix

Je hebt er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: Bridgerton seizoen 2 is te zien op Netflix. Dat we wereldwijd in de ban zijn van de serie, mag duidelijk zijn. Sinds december 2020 nam we vraag naar korsetten, pofmouwen en haarbanden wereldwijd toe, en ook de high tea is weer helemaal terug van weggeweest dankzij de serie. We laten ons voor interieurtrends ook graag inspireren door de 19e eeuwse romantische stijlen: denk aan antieke meubels, gouden sierlijke barokspiegels, hoge plafonds, sierlijsten, behang met bloemenprint en pastelblauw… Veel pastelblauw. Want zeg nou zelf, wie fantaseert er nou niet over om op een Bridgertonlandgoed te wonen?

Heb je je ooit afgevraagd wat het zou kosten om in de landhuizen van Bridgerton te wonen? Spaarplatform Raisin.nl ging op onderzoek uit om erachter te komen wat je per maand aan hypotheeklasten zou betalen als trotse eigenaar van  Huize Bridgerton of het landhuis van de Duke of Hastings. Als je al dacht dat de koopwoningen in Nederland ver buiten bereik waren, houd dan je hart maar vast wanneer je de prijskaartjes van deze Engelse mansions ziet.

Landhuis Duke of Hastings

Afbeelding: NETFLIX

Wilton House is een Engels landhuis in Wilton. Het kent een rijke geschiedenis.; Koning Henry VII schonk het land waarop Wilton House staat in 1544 aan William Herbert, de eerste Earl of Pembroke. Het landgoed van 1440 m² is nooit verkocht en nog steeds eigendom van de familie Herbert. Het is nu het familiehuis van de 18e Earl of Pembroke. Benieuwd geworden? Het landhuis en het terrein zijn tijdens de zomermaanden meestal open voor bezoekers. Je zult hier dan ook vast meer Bridgertonfans tegenkomen.

In het landhuis vind je een collectie antieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, schilderijen van ondere andere Rembrandt, Van Dyck en Pieter Brueghel en daarnaast is het huis ingericht met georgiaans meubilair. De tuinen en het park om het landhuis heen staan net als het huis zelf ook op de monumentenlijst. Het prijskaartje voor dit alles en meer? Volgens Jonathan Rolande – senior vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast VK, zou dit landhuis zomaar £ 100 miljoen kunnen kosten, dat is bijna 118,5 miljoen euro. En dan moet je nog geluk hebben dat je niet hoeft te overbieden. Pijnlijk. Met een hypotheekrente van 2,19 % betaal je voor een hypotheek maar liefst € 437.871. Dat is meer dan de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland – en dat dus per maand. Van dit droomhuis zul je dus helaas moeten blijven dromen. Wel kun je je natuurlijk laten inspireren tijdens een tripje naar Salisbury in Engeland, en vervolgens je eigen woning een Bridgertonmake-over geven.

Locatie: VK: Wilton, Salisbury SP2 0BJ
Prijs: € 118.469.174
Netto maandelijkse hypotheeklasten: € 437.871

Huize Bridgerton

Afbeelding: NETFLIX

Ranger’s House is een elegante georgiaanse villa, grenzend aan Greenwich Park in Londen. Een parel van een locatie. Het herenhuis kent een rijke geschiedenis en dateert waarschijnlijk uit 1722. De grote zwartgouden poorten leiden naar de binnenplaats van de prachtige rode bakstenen villa. Als je van een huis met karakter houdt, ben je hier aan het juiste adres. Voor de liefhebbers van barok is Ranger’s house het einde. Het indrukwekkende pand heeft hoge schuiframen, zuilen en is gedecoreerd met beeldende kunst. Wat je neer moet leggen om dit pand van jou te maken? Denk aan £ 60 miljoen, aldus de vastgoedtaxateur uit het VK. Dat is iets meer dan 71 miljoen euro: € 71.081.504. Ja, je leest het goed: eenenzeventig miljoen en eenentachtig-duizend-vijfhonderd euro. Je maandelijkse hypotheek is hierdoor bijna net zo hoog als een koopwoning in Terneuzen. Met een hypotheekrente van 2.19 % betaal je maar liefst € 263.295 per maand. Misschien toch maar op zoek gaan naar een Airbnb in Bridgertonstijl?

Locatie: VK: Chesterfield Walk, SE10 8QX, Londen
Prijs: € 71.081.504
Netto maandelijkse hypotheeklasten: € 263.295

Op zoek naar een landhuis in Bridgertonstijl, maar dan dichter bij huis en iets goedkoper? Deze 19e eeuwse villa’s staan momenteel te koop in ons eigen kikkerlandje.

Stadsvilla

Den Haag, € 2.950.000 k.k.

 

  • 587 m² woonoppervlakte
  • 495 m² perceel
  • 9 slaapkamers

 

Afbeelding: FUNDA

Huis Rhienderstein

Brummen, € 2.095.000 v.o.n.

 

  • 676 m² woonoppervlakte
  • 17.534 m² perceel
  • 4 slaapkamers

 

Afbeelding: FUNDA

Royale vrijstaande monumentale villa

Krimpen aan de Lek, € 2.500.000 k.k.

 

  • 372 m² woonoppervlakte
  • 1.525 m² perceel
  • 6 slaapkamers

 

Afbeelding: FUNDA

Methodologie

De Bridgertonlandhuisprijzen zijn gebaseerd op schattingen gedaan door een expert in onroerend goed in het VK. Jonathan Rolande – senior vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast – heeft de landhuizen met andere kooplandhuizen vergeleken die qua grote, historische waarde, locatie etc. in de buurt komen om zo tot een prijs te komen. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit geschatte prijzen zijn, aangezien Raisin geen toegang heeft tot deze informatie.

Om de maandelijkse hypotheeklasten te berekenen, is uitgegaan van een 30-jarig individu (dus zonder partner) met het Jan Modaalinkomen, wat in 2022 € 38.000 is, zonder maandelijkse financiële verplichtingen.

De gemiddelde leeftijd van starters op de woningmarkt ligt tussen de 25 en 30 jaar. Aangezien het hier om een flinke hypotheek gaat, gaan we uit van een leeftijd van 30 jaar.

De maandelijkse netto hypotheeklasten van de Bridgertonlandhuizen zijn berekend met behulp van de rekentool van De Hypotheker.nl. De hypotheekrente voor beide hypotheken met een rentevaste periode van vijf jaar en een looptijd van 30 jaar bedraagt 2,19 %.

De 19e eeuwse villas in Bridgertonstijl die momenteel te koop staan in Nederland zijn gevonden op Funda.nl.