Younited

FrankrijkFrankrijk(AA-)

✓ Spaar vanaf € 500 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Geen bronbelasting

logo of Younited

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

2,35% p.j.

Looptijd

4 jaar

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening
Nominaal rentetarief

2,35% p.j.

Effectief rentetarief

2,35% p.j.

Rente-op-rente

Ja

Looptijd

4 jaar

Beschikbaarheid

Einde looptijd

Rente-uitkering

Einde looptijd

Rentetype

Vast − het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd

Verlenging

U kunt het termijndeposito verlengen met een opdracht in uw Raisin Online Banking omgeving.

Over de bank

Younited S.A. is een Online Banking platform voor leningen wat is opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers uit Parijs. Vandaag de dag is Younited een belangrijke speler in de Europese markt voor consumentenkrediet. Het doel van Younited is om kredietnemers sneller, eenvoudiger en goedkoper leningen te geven dan in de klassieke bankensector gebeurt. Het platform brengt kredietnemers en -gevers op ongecompliceerde wijze samen. Zoals bij banken gebruikelijk is wordt het kapitaal voor de kredietverlening gedeeltelijk aangetrokken op de spaarmarkt via termijndeposito’s. Daarnaast wordt financiering verstrekt door investeerders (denk aan particulieren, bedrijven, verzekeraars, stichtingen, pensioenfondsen etc.) die bereid zijn geld te lenen aan kredietnemers via het Younited kredietplatform. Buiten Frankrijk verstrekt het bedrijf ook leningen in Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Bovendien biedt Younited in het merendeel van deze landen en Nederland termijndeposito’s aan met aantrekkelijke spaarrentes. Ruim 1 miljoen klanten worden bediend door Younited en de gemiddelde lening heeft een waarde van € 1500 per klant. Aan het einde van 2021 had het bedrijf € 3,3 miljard aan leningen verstrekt. Younited heeft meer dan 500 werknemers en wordt gesteund door investeerders zoals de grote Franse coöperatieve bankengroep Crédit mutuel Arkéa en investeringsbank Goldman Sachs.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution (https://www.garantiedesdepots.fr/en). Uitgebreide informatie vind u tevens in <a href="https://www.raisin.nl/app/uploads/2016/08/01-fgdr-plaquette_explicative-2023_janvier-nl_web.pdf" target="_blank">deze informatiebrochure van het FGDR</a>.

Bronbelasting

Frankrijk heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. u bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).