ProCredit Bank

ProCredit Bank

3,50
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,50% p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 1 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Roemenië). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van ProCredit Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,40 % p.j.
6 maanden EUR
3,50 % p.j.
1 jaar EUR

Over ProCredit Bank

ProCredit Bank, de enige bank in Roemenië met 100% Duitse aandeelhouders, werd in 2002 opgericht in Roemenië en is een gespecialiseerde bank voor het midden- en kleinbedrijf, met een volledig palet aan moderne bankdiensten voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

De bank combineert op strategische wijze een focus op het MKB met een direct banking-strategie voor particulieren en biedt concurrerende, betrouwbare en veilige elektronische kanalen voor financiële en andere transacties op afstand.

Verantwoording afleggen maakt deel uit van de bedrijfscultuur en is de drijfveer achter de bedrijfsstrategie om de impact op het milieu te minimaliseren en duurzaamheid te bevorderen. ProCredit Bank maakt gebruik van een uitgebreid milieubeheersysteem en integreert interne maatregelen, strenge monitoring en systematische duurzaamheidsbeoordelingen in kredietrisico-evaluaties. De toewijding van de bank strekt zich uit tot het bevorderen van duurzame economische ontwikkeling door middel van groene investeringen in energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en duurzame landbouw.

ProCredit Bank maakt deel uit van de op ontwikkeling gerichte ProCredit Group, die wordt aangestuurd door het moederbedrijf ProCredit Holding AG, met hoofdkantoor in Frankfurt am Main, Duitsland. De aandelen van het bedrijf worden verhandeld in het Prime Standard-segment van de effectenbeurs van Frankfurt. De belangrijkste aandeelhouders van ProCredit Holding AG zijn Zeitinger Invest GmbH en ProCredit Staff Invest GmbH & Co KG, KfW, het Nederlandse DOEN Participaties BV en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling.

Details

Effectief rentetarief
3,50 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,50 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Roemenië heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 10%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 3%. Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst die niet eerder dan 12 maanden voor de vervaldatum is gedateerd. De resterende 3% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3), waardoor je per saldo geen (dubbele) belasting betaalt over spaarrente uit Roemenië. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dien je in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Roemenië, gelegen in Zuidoost-Europa, is sinds zijn toetreding tot de Europese Unie in 2007 uitgegroeid tot een van de snelst groeiende economieën in de regio. Het land heeft aanzienlijke buitenlandse investeringen aangetrokken, met name uit Nederland, dat een belangrijke partner is in sectoren als technologie, landbouw en logistiek. In 2022 bleef de economie groeien, met een stijging van het BBP van 4,6%. De nationale schuld bedroeg in 2023 48,9% van het BBP, een van de laagste in Europa, wat fiscale flexibiliteit mogelijk maakt. Roemenië en Nederland werken daarnaast samen op het gebied van hernieuwbare energie en milieu, wat hun inzet voor een duurzame toekomst en hun sterke economische banden onderstreept.

S&P Kredietstatus land: BBB- (Datum april 12, 2024)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Roemeense wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Roemenië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fgdb.ro/en/):

Depositogarantiestelsel Roemenië (Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, FGDB)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Roemeense leu (RON)
Uitvoerende instantie Bank aangewezen door het FGDB
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.