Privatbanka

SlowakijeSlowakije(A+)

✓ Spaar vanaf € 5.000 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

logo of Privatbanka

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

3,00% p.j.

Looptijd

4 jaar

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening
Nominaal rentetarief

3,00% p.j.

Effectief rentetarief

2,87% p.j.

Rente-op-rente

Nee

Looptijd

4 jaar

Beschikbaarheid

Einde looptijd

Rente-uitkering

Einde looptijd

Rentetype

Vast − het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd

Verlenging

U kunt het termijndeposito verlengen met een opdracht in uw Raisin Online Banking omgeving.

Over de bank

Privatbanka is op 1 november 2005 in Slowakije opgericht. Het is de eerste Slowaakse bank die zich richt op private banking. Zij biedt gespecialiseerde diensten van topkwaliteit voor particuliere en zakelijke klanten. Deze diensten omvatten - naast het gebruikelijke aanbod van een bank, zoals spaar- en betaalrekeningen - het opzetten van individuele beleggingsstrategieën en op maat gemaakte beleggingsoplossingen. Met het hoofdkantoor in de Slowaakse stad Bratislava gevestigd, is de Penta Investments Group sinds begin juni 2007 100% aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese investeringsgroep gespecialiseerd in investeringen gericht op de lange termijn. De groep heeft kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, Warschau en andere steden.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Slowaakse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Slowakije of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fond ochrany vkladov (https://www.fovsr.sk/fov/?lang=en).

Bronbelasting

Slowakije heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kunt u vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overlegt u uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst die niet eerder dan 12 maanden voor de vervaldatum is gedateerd. Lees meer in het Productinformatieblad.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).