J&T Banka

J&T Banka

2,40
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 2,60% p.j.

Keuze uit looptijden van 1 t/m 10 jaar

Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Tsjechië). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van J&T Banka

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
2,40 % p.j.
1 jaar EUR
2,50 % p.j.
1,5 jaar EUR
2,60 % p.j.
2 jaar EUR
2,30 % p.j.
2,5 jaar EUR
2,00 % p.j.
3 jaar EUR
2,00 % p.j.
4 jaar EUR
2,00 % p.j.
5 jaar EUR
0,00 % p.j.
6 jaar EUR
0,00 % p.j.
10 jaar EUR

Over J&T Banka

J&T Banka, opgericht in 1998 met hoofdkantoor in Praag (Tsjechië), maakt deel uit van de Tsjechisch-Slowaakse J&T Finance Group, die investeringen heeft in verschillende sectoren, waaronder energie, gezondheidszorg, onroerend goed en media. De portefeuille omvat ook de Tsjechische voetbalclub Sparta Praag. In de afgelopen jaren heeft de bank zich gevestigd als een van de grootste vermogensbeheerders op de Tsjechische markt. Naast het hoofdkantoor in Praag bevinden zich bankfilialen in onder meer Slowakije, Rusland en Kroatië.

De bank is een betrouwbare partner voor klanten die de hoogste eisen stellen aan service en aangeboden producten en is een van de snelstgroeiende banken in de regio. Naast complexe private banking-diensten biedt J&T Banka speciale financiering voor vastgoed- en bedrijfsaankopen en effectentransacties voor particuliere beleggers.

Bij J&T Banka kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
2,40 % p.j.
Nominaal rentetarief
2,40 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Tsjechië heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 15%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst die niet eerder dan 90 kalenderdagen voor de vervaldatum is gedateerd. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Tsjechië bevindt zich in Midden-Europa. Het is al iets meer dan tien jaar actief lid van de Europese Unie en heeft daarom onbeperkte toegang tot de EU-markt. In economisch opzicht wordt Tsjechië beschouwd als een hoogontwikkeld industrieel land en is het een belangrijke speler in de economie van Midden- en Oost-Europa. De Tsjechische staatsschuld in verhouding tot het BBP behoort tot de laagste in de EU. Alle grote ratingbureaus beoordelen de vooruitzichten van het land als stabiel. Het bankwezen in Tsjechië wordt als gezond en stabiel beschouwd.

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum oktober 30, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Tsjechische wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Tsjechië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Garanční Systém Finančního Trhu. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garancnisystem.cz/nl):

Depositogarantiestelsel Tsjechië (Garanční Systém Finančního Trhu, GSFT)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Tsjechische kroon (CZK)
Uitvoerende instantie Bank in Tsjechië aangewezen door het GSFT
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.