J&T Banka

Topaanbiedingen van J&T Banka uit Tsjechië

Welkomstbonus (alleen voor nieuwe klanten)
0,60
%
p.j.
 1 jaar | EUR
  • Depositogarantie tot (het equivalent van) € 100.000

J&T Banka a.s., opgericht in 1998 met hoofdkantoor in Praag (Tsjechië) wordt gezien als een betrouwbare partner voor klanten die de hoogste eisen stellen aan service en aangeboden producten. Als een van de snelstgroeiende banken in de regio, streeft J&T Banka ernaar het vermogen van klanten te beschermen, de waarde te verhogen en het door te geven aan de volgende generatie.

Volgens de geconsolideerde resultaten van 2017 eindigde J&T Banka het jaar met een balanstotaal van CZK 143 miljard (omgerekend € 5,5 miljard – een stijging van 7,4% vergeleken met 2016). Het nettoresultaat over de periode bedroeg CZK 2,2 miljard (omgerekend € 85,2 miljoen), meer dan een verdubbeling van 2016. De uitstekende financiële resultaten waren niet de enige aanwijzing dat het jaar een doorslaand succes was: de bank ontving in 2017 ook tal van onderscheidingen voor haar producten en diensten en behield haar positie en titel van Private Bank van het Jaar.

“De primaire taak van de bank is dit jaar (2018) te zorgen voor voldoende investeringsmogelijkheden. Als bank zijn we bereid om tot CZK 24 miljard (omgerekend € 930 miljoen) aan nieuwe projecten te financieren. We zijn ons bewust van de voortdurende vraag naar nieuwe investeringsmogelijkheden, en het is onze taak om deze voor onze klanten te vinden en te implementeren”, voegt Štěpán Ašer, CEO van J&T Banka, eraan toe.

Details

Effectief rentetarief
0,60 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,60 % p.j.
Looptijd
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd
Rentetype
Vast
Depositogarantie
Depositogarantie Tsjechië
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor beëindiging
  • 100% online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Tsjechië heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 15%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe dien je eenmalig een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst te overleggen, die niet eerder dan 3 maanden vóór de vervaldatum van het deposito is gedateerd. Lees meer in het Productinformatieblad.

Alle aanbiedingen van J&T Banka

0,40 % p.j.
9 maanden EUR
0,60 % p.j.
1 jaar EUR
0,75 % p.j.
1,5 jaar EUR
1,00 % p.j.
2 jaar EUR
1,05 % p.j.
2,5 jaar EUR
1,10 % p.j.
3 jaar EUR
1,20 % p.j.
4 jaar EUR
1,40 % p.j.
5 jaar EUR
1,40 % p.j.
6 jaar EUR
1,40 % p.j.
7 jaar EUR
1,40 % p.j.
8 jaar EUR
1,40 % p.j.
9 jaar EUR
1,20 % p.j.
10 jaar EUR

Over het land

Tsjechië bevindt zich in Midden-Europa. Het is al iets meer dan tien jaar actief lid van de Europese Unie en heeft daarom onbeperkte toegang tot de EU-markt. In economisch opzicht wordt Tsjechië beschouwd als een hoogontwikkeld industrieel land en is het een belangrijke speler in de economie van Midden- en Oost-Europa. De Tsjechische staatsschuld in verhouding tot het BBP behoort tot de laagste in de EU. Alle grote ratingbureaus beoordelen de vooruitzichten van het land als stabiel. Het bankwezen in Tsjechië wordt als gezond en stabiel beschouwd.

Kredietstatus land: A1 (Moody’s, Datum april 20, 2018)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s bij J&T Banka gegarandeerd door het Tsjechische wettelijke depositogarantiestelsel Garanční Systém Finančního Trhu (GSFT) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Tsjechië of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garancnisystem.cz/nl):

Depositogarantiestelsel Garanční Systém Finančního Trhu
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Tsjechische kroon (CZK)
Uitvoerende instantie Bank in Tsjechië aangewezen door het garantiefonds
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online!

Er sparen al meer dan 150.000 customers voor meer dan € 8,0 miljard bij onze 54 partnerbanken.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95 % op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken via één platform. En bij vragen of twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die u graag verder helpt.

Verhoog uw rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.