CiviBank

Sparen bij CiviBank uit Italië

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
0,30
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk

CiviBank biedt zowel flexibel sparen als deposito sparen aan. Met name het deposito van 1 jaar looptijd biedt op dit moment met 0,30% een bijzonder aantrekkelijke rente. Groot voordeel is dat je CiviBank deposito’s te allen tijde zonder opgaaf van reden vóór de vervaldatum kunt beëindigen – in dit geval krijg je je inleg gewoon terug zonder rente.
Met andere woorden: laat je het deposito voor 1 jaar staan, verdien je 0,30%; heb je het geld toch eerder nodig, dan annuleer je het deposito eenvoudig binnen je Raisin Online Banking omgeving en krijg je je inleg terug zonder rente.

Bij CiviBank kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren en er geldt geen bronbelasting op spaarrente uit Italië – wel zo eenvoudig!

Alle spaarproducten van CiviBank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,15 % p.j.
Spaarrekening EUR
0,30 % p.j.
1 jaar EUR
0,55 % p.j.
2 jaar EUR
0,60 % p.j.
3 jaar EUR
1,50 % p.j.
10 jaar EUR

Over CiviBank

De in 1886 opgerichte CiviBank (bankvergunning voluit: Banca di Cividale S.C.p.A.), met hoofdkantoor in het als UNESCO-werelderfgoed erkende Cividale del Friuli, is een onafhankelijke coöperatieve bank. In het noordoosten van Italië, waar de bank 67 kantoren heeft op een totaal van 100.000 klanten, is CiviBank een huishoudnaam.

De spaargelden van klanten worden gebruikt om leningen te verstrekken aan particulieren en bedrijven, waarmee de consumptie en investeringen worden gestimuleerd zodat een positieve cyclus wordt gecreëerd voor de gehele lokale gemeenschap. De bank richt zich daarnaast op de duurzame ontwikkeling en bevordering van milieuprojecten in de regio.

Bij Civi kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
0,30 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,30 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk
Rente bij vroegtijdige beëindiging
0,00% p.j.
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
De rente wordt bij automatische verlenging van het deposito mee ingelegd op het nieuwe deposito tenzij je deze functie uiterlijk 5 dagen voor de vervaldatum uitschakelt.
Bronbelasting
Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 23, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 10 werkdagen vanaf 1 jan. 2021 t/m 31 dec. 2023
7 werkdagen vanaf 1 jan. 2024
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 400.000 Europese klanten voor meer dan € 40,0 miljard bij onze 114 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen!

Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 020 715 9296 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.