CiviBank

Topaanbiedingen van CiviBank uit Italië

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
0,30
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk

CiviBank biedt zowel flexibel sparen als deposito sparen aan. Met name het deposito van 1 jaar looptijd biedt op dit moment met 0,30% een bijzonder aantrekkelijke rente. Groot voordeel is dat je CiviBank deposito’s te allen tijde zonder opgaaf van reden vóór de vervaldatum kunt beëindigen – in dit geval krijg je je inleg gewoon terug zonder rente.
Met andere woorden: laat je het deposito voor 1 jaar staan, verdien je 0,30%; heb je het geld toch eerder nodig, dan annuleer je het deposito eenvoudig binnen je Raisin Online Banking omgeving en krijg je je inleg terug zonder rente.

Bij CiviBank kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren en er geldt geen bronbelasting op spaarrente uit Italië – wel zo eenvoudig!

Alle spaarproducten van CiviBank

Rentetarief Looptijd Valuta
0,25 % p.j.
Spaarrekening EUR
0,30 % p.j.
1 jaar EUR
0,55 % p.j.
2 jaar EUR
0,60 % p.j.
3 jaar EUR
1,50 % p.j.
10 jaar EUR

Over CiviBank

De in 1886 opgerichte CiviBank (bankvergunning voluit: Banca di Cividale S.C.p.A.), met hoofdkantoor in het als UNESCO-werelderfgoed erkende Cividale del Friuli, is een onafhankelijke coöperatieve bank. In het noordoosten van Italië, waar de bank 67 kantoren heeft op een totaal van 100.000 klanten, is CiviBank een huishoudnaam.

De spaargelden van klanten worden gebruikt om leningen te verstrekken aan particulieren en bedrijven, waarmee de consumptie en investeringen worden gestimuleerd zodat een positieve cyclus wordt gecreëerd voor de gehele lokale gemeenschap. De bank richt zich daarnaast op de duurzame ontwikkeling en bevordering van milieuprojecten in de regio.

Bij Civi kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
0,30 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,30 % p.j.
Looptijd
1 jaar
Beschikbaarheid
Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk
Rente bij vroegtijdige beëindiging
0,00% p.j.
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
De rente wordt bij automatische verlenging van het deposito mee ingelegd op het nieuwe deposito tenzij je deze functie uiterlijk 5 dagen voor de vervaldatum uitschakelt.
Bronbelasting
Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 26, 2019)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 10 werkdagen vanaf 1 jan. 2021 t/m 31 dec. 2023
7 werkdagen vanaf 1 jan. 2024
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 340.000 klanten en meer dan € 33,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 104 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.