BlueOrange Bank

Sparen bij BlueOrange Bank uit Letland

Tijdelijk tot wel € 200 cadeau (nieuwe klanten)
0,11
%
p.j.
1 jaar | EUR

Alle deposito's van BlueOrange Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,01 % p.j.
6 maanden EUR
0,11 % p.j.
1 jaar EUR
0,85 % p.j.
2 jaar EUR
0,92 % p.j.
3 jaar EUR

Over BlueOrange Bank

AS BlueOrange Bank (“BlueOrange“) werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. BlueOrange is de vijfde grootste bank van het land naar balansgrootte en richt zich op modern, gebruiksvriendelijk bankieren in combinatie met individuele service. Het doel van BlueOrange is om als eerste in te spelen op veranderingen in het internationale bedrijfsleven om haar klanten de meest effectieve en geavanceerde bankproducten aan te bieden.

De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. BlueOrange heeft solide kapitaalbuffers, met een kernkapitaalratio van 13,23% en een totale kapitaalratio van 15,37 (per 31 december 2019). De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BlueOrange met 15,37% bijna 2 keer zo hoog ligt als voorgeschreven.

Bij BlueOrange kun je je deposito(‘s) online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving. Opmerking: om bronbelasting te verminderen, is na opening van je deposito(‘s) het per post insturen van een originele (Letse) woonplaatsverklaring vereist – lees meer in het Productinformatieblad.

Details

Effectief rentetarief
0,11 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,11 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Letland heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 20%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overleg je eenmalig een Letse woonplaatsverklaring (aangeleverd door Raisin met instructies). De resterende 10% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3), waardoor je per saldo geen belasting betaalt over spaarrente uit Letland. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dien je in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Letland, gelegen in het centrum van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid van de Europese Unie (EU) en sinds 2014 deel uitmaakt van de eurozone. De Letse economie wordt gekenmerkt door een hoge mate van bedrijfsvriendelijkheid, wat ook tot uiting komt in een groot aantal succesvolle starters, met name in de hoofdstad Riga. Letland heeft een solide economie en is met een toename in het bruto nationaal product van 4,5% in 2017 een van de snelstgroeiende economieën van Europa. Het land heeft een nationale schuld van 36,3% (2017) van het bruto nationaal product, een van de laagste schuldratio’s in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 56,5% en 63,9%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds). Cultureel gezien boeit Letland met sterke Noord-Europese invloeden, Hanze-architectuur en zijn beroemde muziekfolklore.

S&P Kredietstatus land: A+ (Datum februari 21, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Letse wettelijke depositogarantiestelsel Noguldījumu garantiju fonds (NGF) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Letland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook http://www.fktk.lv/en/):

Depositogarantiestelsel Letland (Noguldījumu garantiju fonds)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 10 werkdagen vanaf 1 jan. 2021 t/m 31 dec. 2023
7 werkdagen vanaf 1 jan. 2024
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie NGF of bank aangewezen door het NGF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 350.000 klanten en meer dan € 35,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 104 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.