BluOr Bank

LetlandLetland(A)

✓ Spaar vanaf € 10.000 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

logo of BluOr Bank

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

3,65% p.j.

Looptijd

9 maanden

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening
Nominaal rentetarief

3,65% p.j.

Effectief rentetarief

3,65% p.j.

Rente-op-rente

Nee

Looptijd

9 maanden

Beschikbaarheid

Einde looptijd

Rente-uitkering

Einde looptijd

Rentetype

Vast − het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd

Verlenging

U kunt het termijndeposito verlengen met een opdracht in uw Raisin Online Banking omgeving.

Over de bank

BluOr Bank AS (handelsnaam: BluOr Bank) werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. BluOr Bank is de vijfde grootste bank van het land naar balansgrootte en richt zich op modern, gebruiksvriendelijk bankieren in combinatie met individuele service. Het doel van BluOr Bank is om als eerste in te spelen op veranderingen in het internationale bedrijfsleven om haar klanten de meest effectieve en geavanceerde bankproducten aan te bieden. De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. BluOr Bank heeft solide kapitaalbuffers, met een kernkapitaalratio van 17,88% en een totale kapitaalratio van 19,28% (per 31 december 2022). De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BluOr Bank met 19,28% ruim 2 keer zo hoog ligt als voorgeschreven.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Letse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Letland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel ("Noguldījumu garantiju fonds") is de Letse “Financial and Capital Market Commission” (https://www.fktk.lv/en/).

Bronbelasting

Letland heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 20%. Als belastingplichtige in Nederland kunt u deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overlegt u uiterlijk 8 weken voor de vervaldatum een Letse woonplaatsverklaring (aangeleverd door Raisin met instructies). De resterende 10% bronbelasting kunt u in beginsel verrekenen met uw in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3) , waardoor u per saldo geen (dubbele) belasting betaalt over spaarrente uit Letland. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dient u in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3. Lees meer in het Productinformatieblad.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).