BFF Banking Group

Topaanbiedingen van BFF Banking Group uit Italië

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
0,06
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Depositogarantie tot € 100.000

BFF, met Italiaanse bankvergunning, is de leidende financiële dienstverlener voor leveranciers van de Europese publieke sectoren gezondheidszorg en openbaar bestuur. De bank is internationaal actief in 12 Europese landen en biedt haar deposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid.

Bij BFF dien je bij opening van je eerste deposito eenmalig een eenvoudig Spaans belastingformulier (1 pagina) ondertekend origineel naar Raisin te sturen om je deposito(‘s) te openen. Dit vooringevulde formulier wordt met instructie na je online deposito-aanvraag (en nadat je gratis Raisin-rekening geopend is) ter beschikking gesteld in je Raisin Online Banking omgeving.

Rekeningbeheer, het openen van verdere deposito’s en eventuele verlenging van je deposito(‘s) verloopt vervolgens 100% online.

Alle deposito's van BFF Banking Group

Rentetarief Looptijd Valuta
0,06 % p.j.
3 maanden EUR
0,06 % p.j.
6 maanden EUR
0,06 % p.j.
9 maanden EUR
0,06 % p.j.
1 jaar EUR
0,06 % p.j.
1,5 jaar EUR
0,06 % p.j.
2 jaar EUR
0,06 % p.j.
3 jaar EUR
0,06 % p.j.
4 jaar EUR
0,06 % p.j.
5 jaar EUR

Over BFF Banking Group

BFF Banking Group (“BFF“, bankvergunning voluit: Banca Farmafactoring S.p.A.) is de leidende financiële dienstverlener voor leveranciers van de Europese publieke sectoren gezondheidszorg en openbaar bestuur. Met meer dan 30 jaar ervaring in de sector is BFF marktleider op het gebied van het incassomanagement en de non-recourse factoring van handelsvorderingen op Europese openbare instellingen.

In 2010 startte BFF haar activiteiten in Spanje en breidde haar grensoverschrijdende activiteiten in 2014 uit naar Portugal. De Bank begon in 2013 met volledige Italiaanse bankvergunning met het aanbieden van online deposito’s aan particuliere en zakelijke klanten in Italië, Spanje en Duitsland. In 2016 breidde BFF haar activiteiten uit met de overname van de grootste speler op het gebied van financiering van de publieke sector in Polen, Slowakije en Tsjechië. In april 2017 noteerde BFF haar aandelen op de Italiaanse beurs (MTA) en startte in 2018 met haar activiteiten in Griekenland en Kroatië.

In 2019 heeft de Groep zijn internationale groei verder versterkt en zijn leidende positie in Spanje verstevigd met de overname van IOS Finance, een van de concurrenten van BFF in die markt. In datzelfde jaar is BFF begonnen met grensoverschrijdende activiteiten in Frankrijk en kreeg zij toestemming om een kantoor te openen in Polen. Inmiddels is BFF aanwezig in 9 landen in Zuid- en Oost-Europa. Het bedrijf biedt bovendien online deposito’s aan in Nederland, Duitsland en Ierland. De bank bedient zodoende in totaal 12 landen in Europa.

N.B.: BFF heeft een bankvergunning in Italië en biedt deposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Italiaanse depositogarantie valt (tot EUR 100.000 per klant), maar dat Spaanse (fiscale) regelgeving van toepassing is.

Details

Effectief rentetarief
0,06 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,06 % p.j.
Looptijd
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Depositogarantie
Depositogarantie Italië
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
BFF heeft een bankvergunning in Italië maar biedt deposito's op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat Spaanse (fiscale) regelgeving van toepassing is. Spanje heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je eenmalig voorafgaand aan opening van je eerste depositorekening een origineel ondertekend Spaans belastingformulier (1 pagina). Dit formulier wordt met instructie direct na je online deposito-aanvraag ter beschikking gesteld in je Raisin Online Banking omgeving en is, waar nodig, reeds door Raisin vooringevuld met je gegevens. N.B.: Het éénmalig insturen van dit Spaanse belastingformulier is voldoende voor je volledige klantrelatie via Raisin bij BFF en geldt voor alle (toekomstige) deposito's en eventuele verlengingen bij BFF. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 26, 2019)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 10 werkdagen vanaf 1 jan. 2021 t/m 31 dec. 2023
7 werkdagen vanaf 1 jan. 2024
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 330.000 klanten en meer dan € 31,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 103 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.