Aareal Bank

DuitslandDuitsland(AAA)

✓ Spaar vanaf € 1.000 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Geen bronbelasting

logo of Aareal Bank

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

3,10% p.j.

Looptijd

2 jaar

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening
Nominaal rentetarief

3,10% p.j.

Effectief rentetarief

3,05% p.j.

Rente-op-rente

Nee

Looptijd

2 jaar

Beschikbaarheid

Einde looptijd

Rente-uitkering

Jaarlijks

Rentetype

Vast − het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd

Verlenging

U kunt het termijndeposito verlengen met een opdracht in uw Raisin Online Banking omgeving.

Over de bank

Aareal Bank Group, met een geconsolideerde balansgrootte van circa € 50 miljard per september 2023, is een toonaangevende internationale aanbieder van smart financing, softwareproducten, digitale oplossingen en betalingstransactietoepassingen in de vastgoedsector en aanverwante sectoren. Aareal Bank AG, opgericht in 1923, is de moedermaatschappij van de groep en heeft haar hoofdkantoor in Wiesbaden. Aareal Bank Group is wereldwijd actief - Europa, Noord-Amerika en Azië - en biedt vastgoedfinanciering in meer dan 20 landen. De onderneming heeft haar dienstenportefeuille onderverdeeld in drie segmenten: gestructureerde vastgoedfinanciering, bancaire & digitale oplossingen, en SaaS-oplossingen voor de Europese vastgoedsector.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per depositohouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de depositohouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is de Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH (EdB) (https://edb-banken.de/).

Bronbelasting

Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. u bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).