Orange Bank

Sparen bij Orange Bank uit Frankrijk

4,00
%
p.j.
2 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 4,25% p.j.

Keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 3 jaar

Profiteer van rente-op-rente bij meerjarige deposito’s

✓ Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Spanje). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van Orange Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,10 % p.j.
3 maanden EUR
3,50 % p.j.
6 maanden EUR
4,25 % p.j.
1 jaar EUR
4,00 % p.j.
2 jaar EUR
0,00 % p.j.
3 jaar EUR

Over Orange Bank

Orange Bank werd opgericht in 2017 en is een volledige dochteronderneming van telecombedrijf Orange Group. De bank biedt financiële diensten en producten ontwikkeld voor mobiel gebruik door klanten, met geavanceerde innovaties en in sterk samenspel met de telecomactiviteiten van Orange. Klanten kunnen gebruik maken van een volledig spectrum aan producten voor alle dagelijkse bankzaken, in het bijzonder spaarrekeningen, consumentenkredieten en verzekeringen, met feilloze integratie van de nieuwste technologische oplossingen.

Orange Bank is een gereguleerde kredietinstelling en aanbieder van beleggingsdiensten, en staat onder toezicht van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR). In Europa heeft de bank meer dan 800 medewerkers, 2 miljoen klanten en de visie haar uitbreidingsplannen verder uit te dragen in de komende jaren.

N.B.: Orange Bank heeft een bankvergunning in Frankrijk en biedt termijndeposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor (Sucursal en España) in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Franse depositogarantie valt (tot € 100.000 per rekeninghouder per bank), maar dat Spaanse bronbelasting van toepassing is (hiervan kun je eenvoudig vrijstelling krijgen bij opening van je termijndeposito, d.w.z. terugbrengen naar 0%).

Lees ook: Orange Bank is Frans, waarom geldt daar bronbelasting in tegenstelling tot Raisin’s andere Franse partnerbanken?

Details

Effectief rentetarief
4,00 % p.j.
Nominaal rentetarief
4,00 % p.j.
Looptijd/Product
2 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente wordt mee ingelegd
Bronbelasting
Orange Bank heeft een bankvergunning in Frankrijk, maar biedt deposito's op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat Spaanse bronbelasting van toepassing is. Spanje heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je voor de opening van je termijndeposito een duidelijk leesbare PDF/scan/foto van de ondertekende ‘Declaración de Residencia Fiscal’ (Spaanse zelf-verklaring van fiscale woonplaats, lengte: 1 pagina). Dit formulier wordt met instructie bij de aanvraag van je termijndeposito vooringevuld ter beschikking gesteld in je Raisin Online Banking omgeving. N.B.: de zelf-verklaring dient slechts per klant te worden verstrekt – het is niet noodzakelijk om deze voor ieder termijndeposito afzonderlijk te overleggen. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa.

Net zoals Nederland behoort het land tot de 6 oprichtende landen van de (voorganger van de) EU en maakt sinds 1999 deel uit van de eurozone. Al jarenlang is Frankrijk een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Het handelsvolume met Frankrijk was ruim 57 miljard euro in 2019, meer dan de handel die we drijven met economische supermachten de VS en China (bron: RVO).

Frankrijk geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Franse economie een AA-rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Franse staat haar financiële verplichtingen na kan komen.

S&P Kredietstatus land: AA (Datum april 2, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garantiedesdepots.fr/en):

Depositogarantiestelsel Frankrijk (Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, FGDR)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGDR
Methode van uitbetaling Girale betaling

Uitgebreide informatie vind je tevens in deze informatiebrochure van het FGDR.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 167 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.