0,30
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Spaar al vanaf EUR 2.000

Voor Nederlandse spaarders zijn de deposito’s van Inbank bijzonder interessant: De rentes van de Estse bank behoren tot de hoogste in de Nederlandse markt en lopen op tot 0,80% p.j. Grote voordelen voor spaarders zijn het feit dat er geen bronbelasting geldt in Estland, alsmede de lage minimale inleg van slechts € 2.000.

Bij Inbank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren.

Alle deposito's van Inbank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,30 % p.j.
1 jaar EUR
0,50 % p.j.
2 jaar EUR
0,60 % p.j.
3 jaar EUR
0,70 % p.j.
4 jaar EUR
0,80 % p.j.
5 jaar EUR

Over Inbank

Inbank AS (“Inbank“) is een Estse bank die is voortgekomen uit het in 2010 opgerichte financiële technologiebedrijf Cofi AS, dat marktleider is in termijnbetalingscontracten in Estland. De bank, die sinds 2015 een eigen bankvergunning heeft, is de jongste en snelst groeiende financiële instelling in Estland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tallinn, met extra vestigingen in Letland en Polen.

De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar meer dan 160.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop.

Bij Inbank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
0,30 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,30 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
2.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie. Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 3,7% in 2018 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 8,8% van het bruto nationaal product (2018) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 53,1% en 59,8%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum mei 2, 2019)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel Tagatisfond (TF) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.tf.ee/eng/):

Depositogarantiestelsel Estland (Tagatisfond)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie TF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 345.000 klanten en meer dan € 34,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 106 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.