Coop Pank

Topaanbiedingen van Coop Pank uit Estland

Welkomstbonus (alleen voor nieuwe klanten)
0,85
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Depositogarantie tot € 100.000

Voor Nederlandse spaarders zijn de deposito’s van Coop Pank bijzonder interessant: De rentes van de Estse bank zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan het aanbod van Nederlandse banken. De rentepercentages bij de bank variëren van 0,95% op 1 jaar tot 1,15% p.j. op 3 jaar looptijd. Met 0,95% biedt de bank zelfs de hoogste rente in Nederland op 1 jaar looptijd. Coop Pank deposito’s kunnen al geopend worden vanaf € 5.000.

Bij Coop kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren.

Alle deposito's van Coop Pank

Rentetarief Looptijd Valuta
0,85 % p.j.
1 jaar EUR
1,00 % p.j.
2 jaar EUR
1,15 % p.j.
3 jaar EUR

Over Coop Pank

Coop Pank AS (oftewel Coop Bank, “Coop“), gevestigd in Tallinn, is een financiële instelling die uitsluitend actief is op haar thuismarkt Estland en heeft naast haar hoofdkantoor 15 vestigingen. Opgericht in het najaar van 2017 als coöperatieve bank, is het de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). In het particuliere segment ligt de nadruk van Coop op deposito’s, consumptieve kredieten en hypothecaire kredieten en in het zakelijke segment op kredieten en leasing. De hoofdaandeelhouder van Coop Pank is Coop Eesti, de oudste en grootste groep in de detailhandel in Estland.

Begin juni 2019 heeft de raad van commissarissen van Coop Pank de raad van bestuur van de bank opgedragen te beginnen met de voorbereidingen voor de beursgang van de aandelen van Coop aan de Tallinn Stock Exchange. De beursintroductie zal op zijn vroegst in het najaar van 2019 plaatsvinden.

Bij Coop kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
0,85 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,85 % p.j.
Looptijd
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd
Rentetype
Vast
Depositogarantie
Depositogarantie Estland
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie. Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 3,7% in 2018 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 8,8% van het bruto nationaal product (2018) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 53,1% en 59,8%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum mei 2, 2019)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s bij Inbank gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel Tagatisfond (TF) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.tf.ee/eng/):

Depositogarantiestelsel Estland (Tagatisfond)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie TF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 210.000 klanten en meer dan € 16,5 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 84 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door een depositogarantiestelsel tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Keytrade Bank uit België), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.