CKV Spaarbank

Sparen bij CKV Spaarbank uit België

Tijdelijk tot wel € 200 cadeau (nieuwe klanten)
0,40
%
p.j.
2 jaar | EUR

De Belgische CKV Spaarbank biedt hoge rentes die oplopen tot 0,75% p.j. Bij de meerjarige deposito’s wordt de rente jaarlijks op het deposito gestort en geldt er rente-op-rente. Bijkomend voordeel is dat de deposito’s bij CKV al geopend kunnen worden vanaf € 5.000.

Bij CKV kun je je deposito(‘s) online openen en beheren.

Alle deposito's van CKV Spaarbank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,30 % p.j.
1 jaar EUR
0,40 % p.j.
2 jaar EUR
0,40 % p.j.
3 jaar EUR
0,50 % p.j.
4 jaar EUR
0,50 % p.j.
5 jaar EUR
0,75 % p.j.
7 jaar EUR
0,75 % p.j.
8 jaar EUR
0,75 % p.j.
10 jaar EUR

Over CKV Spaarbank

De in 1956 opgerichte CKV Spaarbank (bankvergunning voluit: Centrale Kredietverlening N.V.) is een onafhankelijke, Belgische spaarbank met hoofdkantoor in Waregem (Vlaanderen). CKV biedt haar klanten een breed scala aan traditionele spaarproducten en hypothecair gewaarborgde kredieten aan. De bank bereikte een balansgrootte van bijna € 1 miljard per december 2019 en ligt met een kernkapitaalratio van 15,27% ruim boven de wettelijke vereisten.

CKV staat onder toezicht van de Nationale Bank van België en de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Spaargeld bij CKV wordt gegarandeerd tot 100.000 euro per klant door het Belgische Garantiefonds.

Details

Effectief rentetarief
0,40 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,40 % p.j.
Looptijd/Product
2 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
België heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 30%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je eenmalig voorafgaand aan opening van je eerste depositorekening een duidelijk leesbare scan/foto van het ondertekende Attest Roerende Voorheffing Niet-inwoners (1 pagina). Dit formulier wordt met instructie direct na je online deposito-aanvraag ter beschikking gesteld in je Raisin Online Banking omgeving en is, waar nodig, reeds door Raisin vooringevuld met je gegevens. N.B.: Het Attest dient per klant en alleen op naam van de klant te worden verstrekt. Het is niet noodzakelijk om dit document voor ieder deposito afzonderlijk te overleggen. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Het Koninkrijk België, met ongeveer 11 miljoen inwoners, is een staat in West-Europa met Brussel als hoofdstad. Als lid sinds 1957 is het land een van de oprichters van de destijds genaamde Europese Economische Gemeenschap, nu verworden tot de Europese Unie. Dankzij de ligging in het hart van Europa hebben niet alleen verschillende Europese instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement hun zetel in Brussel, maar is België ook een van de grootste exporteurs van goederen ter wereld. Het land vormt samen met Nederland en Luxemburg de politieke-economische unie Benelux en is voor Nederland de grootste exportpartner na Duitsland: bijna een tiende van onze totale export gaat naar België.

S&P Kredietstatus land: AA (Datum maart 18, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Belgische wettelijke depositogarantiestelsel Garantiefonds (GF) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in België of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://garantiefonds.belgium.be/nl):

Depositogarantiestelsel België (Garantiefonds)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 15 Werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie Het Garantiefonds
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 350.000 klanten en meer dan € 35,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 104 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.