BFF Bank

Sparen bij BFF Bank uit Italië

2,25
%
p.j.
3 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 2,25% p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 5 jaar

Regel alles eenvoudig online

 Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij de bank geldt bronbelasting (Spanje). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van BFF Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
1,75 % p.j.
3 maanden EUR
1,50 % p.j.
6 maanden EUR
1,50 % p.j.
9 maanden EUR
1,75 % p.j.
1 jaar EUR
1,75 % p.j.
1,5 jaar EUR
2,25 % p.j.
2 jaar EUR
2,25 % p.j.
3 jaar EUR
2,25 % p.j.
4 jaar EUR
2,25 % p.j.
5 jaar EUR

Over BFF Bank

BFF Banking Group is de grootste aanbieder van gespecialiseerde financiering in Italië en een toonaangevende speler in Europa, toegespitst op het beheer en de non-recourse factoring van handelsvorderingen op overheden, effectendiensten, en bank- en zakelijke betaaldiensten. De groep is actief in Italië, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland, Polen, Portugal, Slowakije en Spanje. BFF is genoteerd aan de Italiaanse beurs.

N.B.: BFF Bank heeft een bankvergunning in Italië en biedt deposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Italiaanse depositogarantie valt (tot EUR 100.000 per klant), maar dat Spaanse (fiscale) regelgeving van toepassing is.

Details

Effectief rentetarief
2,20 % p.j.
Nominaal rentetarief
2,25 % p.j.
Looptijd/Product
3 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
BFF heeft een bankvergunning in Italië maar biedt deposito's op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat Spaanse (fiscale) regelgeving van toepassing is. Spanje heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je eenmalig voorafgaand aan opening van je eerste depositorekening een origineel ondertekend Spaans belastingformulier (1 pagina). Dit formulier wordt met instructie direct na je online deposito-aanvraag ter beschikking gesteld in je Raisin Online Banking omgeving en is, waar nodig, reeds door Raisin vooringevuld met je gegevens. N.B.: Het éénmalig insturen van dit Spaanse belastingformulier is voldoende voor je volledige klantrelatie via Raisin bij BFF en geldt voor alle (toekomstige) deposito's en eventuele verlengingen bij BFF. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 23, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi, FITD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 10 werkdagen vanaf 1 jan. 2021 t/m 31 dec. 2023
7 werkdagen vanaf 1 jan. 2024
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1000.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 137 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen!

Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 020 715 9296 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.