De hoogste spaarrentes bij Raisin

Raisin biedt toegang tot de beste rentetarieven op deposito’s en spaarrekeningen in heel Europa. De spaarrentes verschillen tussen landen en banken in Europa om verscheidene redenen. Je lokale bank biedt vaak niet de hoogste rente in de markt. Met Raisin heb je via één enkele rekening en een centraal platform toegang tot een uitgebreide portefeuille van spaardeposito’s en spaarrekeningen van banken uit heel Europa.

Vrij opneembare spaarrekeningen en termijndeposito’s (ook bekend als spaardeposito’s of simpelweg deposito’s) zijn spaarproducten die spaarders in staat stellen rente te verdienen op hun vermogen met zeer laag tot geen risico. Spaartegoeden worden namelijk in de hele Europese Unie gedekt door depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Spaargeld op vrij opneembare spaarrekeningen kan te allen tijd opgenomen worden. Hiertegenover staat dat de rentes op spaarrekeningen vaak niet zo hoog zijn als die op deposito’s en dat ze op elk moment kunnen veranderen. Zo is de trend in spaarrentes uitsluitend neerwaarts geweest de afgelopen jaren.

Deposito’s hebben wel een vaste rente voor de gehele looptijd – je weet dus vanaf het begin tot het einde van de looptijd waar je aan toe bent. Echter heeft de spaarder in de meeste gevallen geen toegang tot het geld (d.w.z. geen vroegtijdige opname/beëindiging mogelijk) totdat de looptijd van het deposito afgelopen is, of er staat een ‘straf’ tegenover zoals verlies van de opgebouwde rente op zelfs een boete op de originele inleg.

Met Raisin is het gemakkelijk om de beste spaarproducten te vinden. Deposito’s zijn beschikbaar met looptijden van 6 maanden tot 10 jaar. Klanten kunnen vanaf € 2.000 inleggen en een hoger rendement behalen dan wat andere banken bieden. Bovendien profiteren nieuwe klanten bij Raisin van een bonus tot wel € 100 (afhankelijk van de inleg).

Wie is Raisin?

Raisin is Europa’s #1 online marktplaats voor spaarproducten. Met meer dan 195.000 geregistreerde klanten en meer dan € 15,5 miljard bemiddeld, biedt Raisin spaarders op zoek naar de beste spaarrentes toegang tot deposito’s en spaarrekeningen van verschillende partnerbanken uit heel Europa. Omdat Raisin geen bank is maar een bemiddelaar, werkt het samen met Keytrade Bank – het Belgische bijkantoor van Arkéa Direct Bank S.A. (Frankrijk) – om klanten bankdiensten aan te bieden. Als bemiddelaar in spaarrekeningen bezit Raisin een vergunning van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten.

Raisin werd opgericht in 2012 and oorspronkelijk gelanceerd in de Duitse markt onder de merknaam WeltSparen. Het succes van WeltSparen blijkt uit de meer dan 96% klanttevredenheid en de winst van tal van prijzen, zoals de prestigieuze “FinTech50”. Het team bestaat uit meer dan 200 werknemers van circa 30 nationaliteiten. Gevestigd in Berlijn, blijft het team uitbreiden en speuren naar de beste spaarrentes in Europa.

Toegang tot de hoogste rentes met Raisin

Registreren bij Raisin gaat eenvoudig via www.raisin.nl. Aanmelden voor een Raisin-rekening is zorgeloos en stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot de hoogste spaarrentes in Europa vanuit het comfort van hun eigen huis. Om toegang te krijgen tot zijn/haar persoonlijke Raisin-rekening en te profiteren van Raisin’s spaarproducten, volgt de klant 3 stappen:

  1. Online registreren bij Raisin
  2. Een scan/foto van een ID-bewijs en adresbewijs uploaden/e-mailen naar Raisin
  3. € 0,10 overmaken naar Keytrade Bank

Vanaf dat moment kan de klant inloggen en zoveel deposito’s en spaarrekeningen openen als gewenst, zonder zich ooit opnieuw te hoeven registreren of identificeren. Het platform biedt een verzameling van de beste spaarproducten van Raisin’s partnerbanken. Zodra de klant een spaarproduct heeft gekozen, maakt hij/zij het gewenste inlegbedrag over op de Raisin-rekening. Vervolgens wordt het gekozen spaarproduct geopend en het inlegbedrag automatisch doorgestuurd naar de betreffende bank. Klanten ontvangen hun rente en inlegbedrag naderhand weer terug op hun Raisin-rekening. Ook eventuele (welkomst)bonussen worden uitgekeerd op de Raisin-rekening.

De voordelen van Raisin

Raisin stelt haar klanten in staat om deposito’s en spaarrekeningen te openen en het beste rendement op hun spaargeld te halen in heel Europa. Via het Raisin-platform kunnen klanten de voor- en nadelen van de beschikbare spaarproducten afwegen en zo het product te vinden dat het beste past bij hun behoeften. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om online, eenvoudig vanuit huis, spaarrekeningen in het buitenland te openen en te beheren – dit alles in de Nederlandse taal en met Nederlandstalige klantenservice. Alle diensten aangeboden door Raisin zijn gratis voor de spaarder, inclusief de Raisin-rekening, alle standaard diensten alsmede de uitvoering van euro SEPA-transacties.

Elke lidstaat van de Europese Unie heeft een depositogarantiestelsel in plaats dat (spaar)tegoeden garandeert tot (het equivalent van) € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor elk rekeninghouder ongeacht waar deze woont. De depositogarantiestelsels in de verschillende lidstaten zijn met EU-richtlijnen op internationaal niveau geharmoniseerd. Meer informatie over depositogarantie is hier te vinden.