Depositorente: vergelijk en vind de hoogste depositorentes van Europa

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
  • Spaarrentes tot wel 1,50% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 2.000

  • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Home > Deposito > Depositorente

Zoek je een goede rente voor je deposito? Hier zit je aan het juiste adres. In Nederland brengen deposito’s of spaarrekeningen amper iets op. Daarom selecteren wij voor jou lucratieve deposito spaarrentes uit andere EU-lidstaten.

Op ons spaarplatform vind je vast de beste depositorente voor jou. Bij Raisin streven we er immers naar om je toegang te geven tot rendabele deposito’s met rentevoeten die je in Nederland niet meer vindt. Raisin is jouw aankooppunt met de Europese spaarmarkt.

Dit kunnen we doen door samen te werken met betrouwbare Europese partnerbanken. Voor Raisin is transparantie belangrijk, daarom kun je met onze handige vergelijkingstool zelf zien hoe wij je vaak de hoogste spaarrentes op deposito’s kunnen bieden.

Beste spaarrentes

Wat is depositorente?

Het is belangrijk om te weten wat het begrip exact betekent. Formeel staat ‘depositorente’ voor een rentetarief gehandhaafd door de Europese Centrale Bank (ECB). Tegen dit tarief moeten banken hun tegoeden iedere nacht verplicht bij de ECB. Sinds 2014 is deze rente negatief, dit is de oorzaak van de lage spaarrente bij de (groot)banken in Nederland. De banken moeten immers betalen om uw spaargeld bij de ECB te laten overnachten. Dit rekenen ze door aan hun klanten – veel Nederlandse grootbanken verlagen de spaarrente dan ook steeds verder. Naast de definitie van depositorente in de macroeconomische context, wordt het begrip ook vaak gebruikt als synoniem voor de spaarrente die je op een deposito krijgt.

Zoek je zelf naar de hoogste depositorente van Europa?

Door het vrije verkeer van personen en goederen in de Europese Unie (EU), kun je in principe zelf op zoek naar een Europese deposito met de hoogste rente. Lucratief sparen in de EU klinkt aantrekkelijk, maar het kan voor een gewone consument best ingewikkeld zijn, aangezien je vaak te maken krijgt met een andere taal en wetgeving die (sterk) afwijkt van de Nederlandse. Als je spaart via Raisin hoef je je geen zorgen te maken over administratieve rompslomp: al onze diensten worden in het Nederlands aangeboden en onze informatievoorziening voldoet aan Nederlandse standaarden. Bovendien zijn al onze rekeningen veilig en worden je spaartegoeden bij onze partnerbanken beschermd door op EU-niveau geharmoniseerde nationale wettelijke depositogarantiestelsels. Laat ons daarom het werk voor jou doen.

Onze vergelijkingstool helpt je om de juiste rente voor jouw deposito te selecteren

Waar moet je op letten? Het is vooral belangrijk om de voorwaarden voor het deposito te kennen. De opties van onze partnerbanken vergelijken is de eerste stap om te weten of een deposito een goed idee voor jou is. Een deposito aangaan is een verbintenis waar je achter moet staan. Je moet je geld voor een bepaalde tijd missen, dus verdien je exact te weten waar je aan toe bent. Daarom maakten wij dit handige en volledige overzicht waarin je banken en rentebedragen, met input van je gewenste looptijd(en) en inlegbedrag(en), kunt vergelijken. Zo kun je zelf onze opties vergelijken en tot de juiste conclusie komen.