15.08.2018 | Ongeveer 2 minuten leestijd | Print dit artikel

Financieel voorbereid: 3 dingen te doen voordat je op vakantie gaat

Ga je deze zomer op vakantie en wil je in alle rust genieten? Dan moet je ervoor zorgen dat je constant toegang hebt tot je geld en zorgen voor je spaargeld voor vertrek!

  1. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het belangrijk altijd direct toegang te hebben tot voldoende geld. Cash is king, maar het is niet het beste idee om al je vakantiegeld mee te dragen in je bagage. Het is aan te raden om ongeveer € 150 of het equivalent in lokale valuta mee te nemen om ervoor te zorgen dat je kunt betalen voor de taxi- of OV-rit naar het hotel en kleinere aankopen kunt doen tijdens de eerste dag. Daarna kun je gemakkelijk geld opnemen bij een geldautomaat, dat is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om lokale valuta te krijgen (er zijn ongeveer 3,8 miljoen geldautomaten wereldwijd). Als je meer geld wilt wisselen op je bestemming, bezoek dan een betrouwbaar valutawisselkantoor of een lokale bank – vermijd het wisselen van geld op luchthavens of dubieuze wisselkantoren en breng al je geld niet mee in één tas of handtas.
  1. Naast contant geld moet je zeker plastic geld zoals een creditcard meenemen om grotere bedragen af te rekenen en indien nodig meer contant geld op te kunnen nemen. Om het veilig te spelen neem je het best verschillende credit- en debetkaarten mee: Visa en MasterCard zijn de twee meest gangbare creditcards en met beide kun je bijna overal betalen. Voor een uitgebreide vergelijking van creditcards, neem je het best eens een kijkje op credit-card.nu. Het is ook aan te raden om debetkaarten mee te nemen om te betalen voor boodschappen of geld af te halen bij geldautomaten: Maestro wordt vrijwel overal geaccepteerd en V Pay vooral in Europa.
  1. Je hebt het hele jaar door hard gewerkt en niet alles uitgegeven? Perfect! Tijdens je vrije tijd moet je je spaargeld niet laten luieren: Laat je geld voor je werken wanneer jij dat niet doet! Zet je spaargeld op een deposito en profiteer van de aantrekkelijkste rente. De aanbiedingen bij Raisin zijn altijd de moeite waard om te bekijken: hier hebt u toegang tot aantrekkelijke spaarproducten uit heel Europa die waarschijnlijk een beduidend hogere rente bieden dan op elk ander deposito en natuurlijk hoger dan op je spaarrekening. Als het gaat om betaalrekeningen is er maar één goed advies: hou je balans zo laag mogelijk, maar zo hoog als nodig!