De beste spaarrentes bij Raisin

Raisin biedt toegang tot de beste rentetarieven voor deposito's en spaarrekeningen in heel Europa. Om een aantal redenen verschillen de rentetarieven tussen landen en banken in Europa. Je lokale bank biedt vaak niet de beste rente in de (EU-)markt. Met Raisin heb je via één enkel platform toegang tot een uitgebreide portefeuille van spaardepsoito's en spaarrekeningen van banken in heel Europa.

Vrij opneembare spaarrekeningen en termijndeposito's (ook bekend als spaardeposito's of simpelweg deposito's) zijn spaarproducten die spaarders in staat stellen rendement te verdienen op hun vermogen met zeer laag tot geen risico. Spaartegoeden worden in de hele EU gedekt door depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank.

In tegenstelling tot deposito's, kan het spaargeld op vrij opneembare spaarrekeningen te allen tijd opgenomen worden. Hiertegenover staat dat de rentetarieven op spaarrekeningen vaak niet zo hoog zijn als die op deposito's.

Deposito's hebben een vaste looptijd met vaste rente gedurende hele looptijd, maar de spaarder heeft in de meeste gevallen geen toegang tot het geld totdat de looptijd van het deposito afgelopen is. Sommige deposito's staan vroegtijdige beëindiging toe, maar vaak alleen tegen betaling van een boete of het verlies van de dusver opgebouwde rente.

Met Raisin is het gemakkelijk om de beste spaarproducten te vinden. Deposito's zijn beschikbaar met looptijden van 6 maanden tot 10 jaar. Klanten kunnen vanaf € 10.000 inleggen en een hoger rendement behalendan wat andere banken bieden.

Begin nu met sparen
Ik wil sparen voor Toon aanbiedingen

Wie is Raisin?

Raisin is Europa’s #1 online marktplaats voor spaarproducten. Met meer dan 150.000 geregistreerde klanten en meer dan € 8,0 miljard bemiddeld, biedt Raisin spaarders op zoek naar de beste spaarrentes toegang tot deposito's en spaarrekeningen van verschillende partnerbanken uit heel Europa. Omdat Raisin geen bank is maar een bemiddelaar, werkt het samen met Keytrade Bank - het Belgische bijkantoor van Arkéa Direct Bank S.A. (Frankrijk) - om klanten bankdiensten aan te bieden.

Raisin werd opgericht in 2012 and oorspronkelijk gelanceerd in de Duitse markt onder de merknaam WeltSparen. Het succes van WeltSparen blijkt uit de meer dan 96% klanttevredenheid en de winst van tal van prijzen, zoals de prestigieuze "FinTech50". Het team bestaat uit meer dan 200 werknemers van circa 30 nationaliteiten. Gevestigd in Berlijn, blijft het team uitbreiden en speuren naar de beste spaarrentes in Europa.

Toegang tot de beste rentes met Raisin

Registreren bij Raisin gaat eenvoudig via www.raisin.nl. Aanmelden voor een Raisin-rekening is zorgeloos en stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot de beste spaarrentes in Europa vanuit het comfort van hun eigen huis. Zodra de klant zich éénmalig heeft geregistreerd, een kopie van zijn/haar ID-bewijs heeft verstrekt en minstens € 0,10 naar Keytrade Bank heeft overgemaakt (dit is de referentietransactie ter verificatie van de identiteit van de klant), heeft de klant toegang tot zijn/haar persoonlijke Raisin-rekening. Vanaf dat moment kan de klant inloggen en zoveel deposito's en spaarrekeningen openen als gewenst, zonder zich ooit opnieuw te hoeven registreren of identificeren. Het platform biedt een verzameling van de beste spaarproducten van Raisin's partnerbanken. Zodra de klant een spaarproduct gekozen heeft, maakt hij/zij het gewenste inlegbedrag over op de Raisin-rekening. Vervolgens wordt het inlegbedrag automatisch doorgestuurd naar het gekozen spaarproduct bij de betreffende partnerbank. Klanten ontvangen hun rente en inlegbedrag naderhand weer terug op hun Raisin-rekening.

De voordelen van Raisin

Raisin stelt haar klanten in staat om deposito's en spaarrekeningen te openen en het beste rendement uit hun spaargeld te halen in heel Europa. Met het Raisin-platform kunnen klanten de voor- en nadelen van de beschikbare spaarproducten afwegen om product te vinden dat het beste past bij hun behoeften. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om online, eenvoudig vanuit huis, spaarrekeningen in het buitenland te openen en te beheren - dit alles in de Nederlandse taal en met Nederlandstalige klantenservice. Alle diensten aangeboden door Raisin zijn gratis voor de spaarder, inclusief de Raisin-rekening, alle standaard diensten alsmede de uitvoering van euro SEPA-transacties.

Elke lidstaat van de Europese Unie heeft een depositogarantiestelsel in plaats dat (spaar)tegoeden garandeert tot (het equivalent van) € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor elk rekeninghouder ongeacht waar deze woont. De depositogarantiestelsels in de verschillende lidstaten zijn met EU-richtlijnen op internationaal niveau geharmoniseerd. Meer informatie over depositogarantie vind je hier.

Vanaf november 2, 2018