North Channel Bank

Sparen bij North Channel Bank uit Duitsland

Tijdelijk tot wel € 200 cadeau (nieuwe klanten)
0,10
%
p.j.
1 jaar | EUR

Alle deposito's van North Channel Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,10 % p.j.
1 jaar EUR
0,20 % p.j.
2 jaar EUR
0,30 % p.j.
3 jaar EUR
0,50 % p.j.
4 jaar EUR
0,55 % p.j.
5 jaar EUR
0,60 % p.j.
6 jaar EUR

Over North Channel Bank

North Channel Bank GmbH & Co. KG (“North Channel Bank“) werd in 1924 opgericht als private bank (Oswald Kruber GmbH & Co KG gevestigd in Berlijn) en is vandaag de dag gevestigd in Mainz. In 2009 heeft een groep Noord-Amerikaanse investeerders de bank overgenomen en omgedoopt tot North Channel Bank. In de daaropvolgende jaren heeft de bank zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende instellingen op het gebied van de financiering van Amerikaanse levensverzekeringen en biedt vandaag de dag ook particuliere diensten aan op het gebied van de effectenhandel alsmede gestructureerde financiering.
Met haar dochteronderneming NorthStar Life Services, heeft de bank direct toegang tot een ervaren en gerenommeerde bemiddelaar die al vele jaren voor investeerders en banken werkt. Samen bieden zij hun klanten een uitgebreid dienstenpakket dat winstgevende investeringen oplevert met het hoogste dienstverleningsniveau.

Details

Effectief rentetarief
0,10 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,10 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Jaarlijks - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

De Bondsrepubliek Duitsland is de grootste economie en de belangrijkste exportmogendheid van de lidstaten van de Europese Unie. Het Nederlands-Duitse handelsvolume is één van de grootste wereldwijd met bijna 193 miljard euro (2019), volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Duitsland is voor Nederland de eerste handelspartner, zowel qua uitvoer als qua invoer – alleen de economische verwevenheid van de VS en Canada is nog sterker dan die van Duitsland en Nederland. Duitsland behoort net zoals Nederland tot de weinige landen in de wereld met de hoogste AAA-rating van de drie grootste ratingbureaus.

S&P Kredietstatus land: AAA (Datum mei 2, 2019)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH (EDB) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.edb-banken.de/en/):

Depositogarantiestelsel Duitsland (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie EDB
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 350.000 klanten en meer dan € 35,0 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 104 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.